Besøk av vår vennskapsklubb - York Camera Club

08.07.2024

På medlemsmøtet i juni, holdt Jorun Fjellanger fra Turgruppa en presentasjon om besøket fra York Camera Club som fant sted i mai, etter at Tønsberg Kamera Klubb hadde besøkt York i september 2023. Turgruppa hadde i forkant av besøket jobbet godt med forberedelser og tilrettelegging. For dere som ikke var tilstede på medlemsmøtet, kommer her en oppsummering av besøket og noen av bildene som ble tatt. 

Foto: Monica Larsen 

15. mai ankom åtte medlemmer av York Camera Club Torp, hvor de ble hentet av Monica, Stein og May Britt. Vestfoldværet viste seg fra sin aller beste side, med sommervarme og strålende sol. Tre damer fra York hadde meldt sin interesse for strikking, og Monica viste dem rundt i butikker, det ble deretter lunsj på brygga. 

På ettermiddagen, hadde Jens Rytter, arkeolog og seniorrådgiver hos Riksantikvaren, en omvisning i middelalderbyen Tønsberg, og turen ble avsluttet på Slottsfjellet.

Foto: Jorun Fjellanger, Monica Larsen 

16. mai tok Gunnar og May Britt med seg fem av gjestene på en tur til Mølen. Valget av Mølen som reisemål ble gjort for å vise en unik lokasjon med mange fotomuligheter, både med tanke på fugleliv, landskap, makro og abstrakte motiver. Vårtrekket var i hovedsak over, men likevel hadde de flere observasjoner og noen gode «treff» av flere fuglearter. Været var utrolig bra, med skyfri himmel, riktignok med et litt for «brutalt» fotolys for naturfotografer. Ett medlem tok turen med Jorun og Simen til Oseberghaugen, Åsgårdstrand og Midgard Vikingsenter. 

Foto: May Britt Sørensen, Gunnar Haug, Jorunn Fjellanger

17. mai ble høydepunktet for våre engelske gjester. Med et godt ståsted for å se barnetoget i Tønsberg, nøt gjestene synet av glade jublende barn med flagg. Ingen hadde opplevd dette før, og noen lurte på hvor mange skoler det egentlig var i Tønsberg, da det jo aldri tok slutt. 

Foto: Erik Tandberg, Monica Larsen

18. mai gikk turen til Åsgårdstrand, med besøk og omvisning i Edvard Munchs hage og hus

Foto: Jorunn Fjellanger 

19. mai ble gjestene plukket opp ved hotellet, og turen gikk til Verdens Ende. Været var fortsatt strålende og gjestene våre ruslet rundt og tok bilder. Monica hadde med kaffe og Kristine hadde tatt med sjokoladekake. Det ble en kjærkommen pause, før turen gikk videre på en omvisning på øyene, blant annet til Hvasser. Etter lunsj, delte gruppen seg og turene gikk videre til Gokstadhaugen og Istrehågan, og kvelden ble avsluttet på med solnedgang på Slottsfjellet. 

Foto: Erik Tandberg, Stein Vadet, Monica Larsen

20. mai tok 18 stykker fra klubbene toget til Oslo. Turen gikk opp til Slottet og i Dronningparken stod syrinene i full blomst. Deretter ble den sightseeing i byen med mange stopp. Etter en hyggelig lunsj, hvor en fra York traff igjen en gammel venn han ikke hadde sett på 48 år, endte turen på Operataket via Deichmanske Bibliotek. Å gå på Operataket var populært, og enkelte uttrykte at de gjerne kunne tilbrakt mye mer tid i Oslo.

Foto: May Britt Sørensen, Stein Vadet 

Tidlig, tidlig om morgenen 21. mai, klokken 03.30 (!!!) dro tre morgenfugler til Klopp og Ringshaugstranden for å ta bilde av soloppgangen. de hadde en flott opplevelse og returnerte kl. 05.00, mens de andre fortsatt sov. 

Foto: May Britt Sørensen

Siste kvelden ble avsluttet med hyggelig middag på Havariet med til sammen 26 medlemmer fra de to klubbene. Peter Mathieson holdt en flott takketale, og overrakte Tønsberg Kamera Klubb et svært trofe i glass, The Jorvik Trophy. Begge klubbene er enige om å fortsette kontakten og evt samarbeid om bl.a turer, konkurranser m.m senere. York Camera Club har latt seg inspirere til å gjennomføre konkurranser tilsvarende vår «Sjokoranse».

Foto: John Harald Frøen

I september reiser 26 medlemmer av Tønsberg Kamera Klubb til Budapest, foreløpig har tre medlemmer fra York Camera Club meldt seg på, det er hyggelig!