Reisebrev fra York

04.11.2023


Tønsberg Kamera Klubb sin første lange tur etter covid gikk til York. I alt 17 ivrige fotografer reiste av gårde. De fleste dro søndag 17. september og returnerte søndag 24. september, stappfulle av nye inntrykk.

Turgruppa hadde jobbet og planlagt i nesten ett år før avreise, så det var mye spenning og forventning knyttet til turen.

Vi kontaktet York Camera Club for å høre om de ønsket å treffe oss mens vi var i York, og kanskje vise oss litt rundt. Og det ville de.

Allerede mandag morgen kl. 10.00 møtte seks medlemmer og en hund opp utenfor hotellet og tok oss på en rundtur, der de viste oss steder vi ikke ville funnet fram til på egen hånd. Det var en utrolig hyggelig gjeng.

Ellers inviterte de oss på klubbmøte, der de viste oss en film de hadde laget spesielt til oss. Turgruppa presenterte bilder fra de TKK-medlemmene som deltok på turen, og fortalte om TKK.

De fulgte også med oss på en jubileumsrunde med damptog, og de var med på pub, og to stykker spiste middag med oss siste kvelden. Så nå har vi en vennskapsklubb i York, som ganske sikkert kommer til Tønsberg neste år.

VI hadde en veldig hyggelig tur. York er full av spennende bygninger og trange gater. Det var også ruiner og museer vi kunne besøke. I tillegg vandret vi på bymuren og fikk et godt overblikk over byen.

Vi besøkte også steder utenfor York. Damptoget tok vi fra Pickering til Goathland, også kjent som Aidensfield. Jernbanestasjonen i Goathland er også location i Harry Potter-serien.

Noen av oss besøkte også Whitby, en fantastisk fin kystby, der vi fant mange spennende motiv.

Vi var ute veldig tidlig om morgenen og seint om kvelden, for å få bilder fra stille gater, gjerne med modell.

Alt i alt hadde vi en kjempefin tur, og ble godt kjent med hverandre. Vi valgte å spise middag sammen daglig på restaurant, og selv om det bød på noen problemer å få booket bord til 17, fikk vi ordna det hver gang.

Nå gleder vi oss til neste TKK-tur.