Discover More naked girls ebony cheerleader babes shows booty while sharing cock. anal porn www.viet69hd.com

Vel gjennomført kurs i videregående bildebehandling, Adobe Lightroom Classic

Kursinstruktør Knut Fonn
Blide kursdeltakere

«Øvelse gjør mester», sa kurs-instruktør Knut Fonn. «Gå hjem og ta i bruk de nye rutinene dere har lært. Praktiser!»

Joda, mange av TKK´s medlemmer bruker allerede Adobe Lightroom CC når de redigerer bilder, og mange har brukt dette programmet i flere år. Anledningen var derfor god når styret tilbød videregående kurs i bilderedigering, i LR CC.

Studiegruppa talte 8 deltakere/medlemmer som stilte med egen laptop, minnekort og en god porsjon pågangsmot. Og selvfølgelig ferdig installert LR CC. Hele 15 timer på en helg i november var vi samlet og skulle gjennom mye som vi skulle bli bedre på, eller få innføring i nye metoder.

Det handler mye om å være rasjonell når man jobber med bildebehandling, da kan man bedre nyte den kreative tiden med selve redigeringen. Altså lære seg en god arbeidsflyt fra man importerer bilder til det ferdige bildet. Det krever fra start en ryddig struktur i biblioteket. Dvs at man lager seg et tilpasset bildearkiv som man sjøl er fortrolig med, da har man kontroll på hvor bildene ligger. Og med flittig bruk av keywords i importen så har man en tilleggs-kontroll.

Auto-justering av hvert enkelt bilde tar tid, løsningen er å lage/bruke presets så alle bilder får en rask og synkronisert redigering, som et utgangspunkt. Mye tid å spare. 

Vi var innom mange store og små knep, kan enkelt nevne dette med å lage panorama-bilder. Eller HDR-bilder, sette sammen flere eksponeringer til ett bilde. Noen øvelser er lette, noen krever mer trening. Med en kompetent instruktør var det mye å ta til seg og god anledning til å komme med spørsmål.

Knut flettet også inn repetisjon fra grunnkurset for å friske opp gammel kunnskap. I tillegg var det tid til nyttige fototekniske tips som jo er en del av det hele for å skape et godt totalresultat i det endelige bildet.

En fornøyd kursgruppe takker styret i TKK for godt tiltak, og Knut Fonn for behagelig og særs kompetent gjennomføring.

Erik Tandberg
Referent

Det gjennomførte kurset mottar støtte fra Studieforbundet kultur og tradisjon.