Stine Loe Jenssen – Lys på mørke – 25. november.

Stine Loe Jenssen og hennes prosjekt i gjennom 7 år «Lys på mørke» kommer til Tønsberg.

Lys på mørke – et kunstfotografisk prosjekt med fokus på åpenhet omkring psykisk helse. 

I 1999 opplevde Stine Loe Jenssen å miste pappaen sin brått i selvmord. 6 år senere ble hun selv syk. Siden 2012 har hun fotografert og møtt 21 mennesker som har opplevd noe traumatisk i livet sitt. 

I høst lanserte hun sin kunstbok med tekster og portretter fra disse menneskene, en fotoutstilling med 75 bilder, ukentlig foredrag og podkast hver uke på Sjøholmen Kulturhus i Bærum. Utstillingen ble avsluttet 10. oktober på Verdensdagen for psykisk helse

– Jeg er en fotograf som er interessert i det å være menneske. Målet mitt er å fortelle historier som beveger og berører. Jeg ønsker å vise indre landskap hvor alt ikke er klart og tydelig. I denne prosessen er jeg interessert i å lære om og reflektere rundt, hva livet egentlig er. Hvor vi som mennesker er sårbare, og hvordan det påvirker livene våre. Jeg har selv levd med en Bipolar diagnose i 13 år, og har erfart at ved å snakke om dette, dele, blir vi ikke alene, og alt blir lettere å bære, forteller Stine.

– Mannen min ga meg et kurs hos Morten Krogvold i julegave. Det var starten på et nytt liv som kunstfotograf. Jeg kunne ikke en ting om å fotografere, og etter uken hos Morten sa han: «Du fikk ikke til en dritt, men du skal fortsette», og det gjorde jeg.

Stine Loe Jenssen har studert under fotografene Morten Krogvold, Robert Sannes, Joyce Tenneson, Claire Rosen, Susen Hayre Thelwell, Cig Harvey, William Ropp og Deborah Turbeville, og har jobbet i mange år med Elisabeth Nordeng Aanes og NORDphotography som mentor og veileder.

25. november kommer hun til Tønsberg Kamera Klubb, for bl.a. å presentere sitt siste prosjekt. 

Comments are closed.