Medlemsmøte september

21.09.2023

Medlemsmøte i september avholdes i Semsbyhallen mandag 25. september kl. 1830. Medlemsmøte for august ble en fotofest av de sjeldne, med hele 56 besøkende medlemmer. Ingen grunn til at september blir annerledes. 

Tema for kveldens bilde er Fremkomstmiddel, og du kan levere inn ditt bidrag her.  

Dersom du har vært med på en av våre turer, husk å sende inn til Sjokoransen

Kveldens foredragsholder er fotograf Monica Jenssen. Hun her utdannet ved Oslo Fotokunstskole (cand jur UiO) og har sitt eget firma, ARTandEYE studio. Monica forteller: 

«Inimella kommærsj stæsj og fine art»

«Alle kan ta et fint foto, - kunsten er å ta et interessant foto». Jeg bet meg merke i den kommentaren under studiene. Et bilde eller et fotoarbeid kan være pent, vakkert, endog nydelig, men det går i glemmeboken fort om det ikke er interessant, pirrer nysgjerrigheten, reiser spørsmål, provoserer, er unikt eller gir ettertanke. Grensene mellom kommersielt foto og fine art kan være flytende, men ytterpunktene kan vi ofte føle og forstå. Grensen for hva som er foto kan også bli prøvet, hvilket undertegnede har forsøkt å utfordre tredimensjonalt og har både blitt kritisert og rost for dette arbeidet.

I et «tidligere liv» jobbet undertegnede som jurist og advokat, men hoppet av karrieren og forfulgte et liv med fotografiet både kommersielt og kunstnerisk. Problemstillinger i det juridiske liv har jeg likefullt tatt med meg inn i arbeidene i kunstprosjekter. Arbeidsrettens utilstrekkelighet og maktbalansen i forholdet arbeidsgiver/arbeidstaker. Slike forhold er også overførbare i makroperspektiver og over til den private sfære.

I dagens foredrag og håpefullt diskusjon vil undertegnede gå inn på grensedragningene i fotoet når det gjelder det «kommærsje stæsjet» og det kunstneriske, og også det å utfordre fotoet som medie. Dette ser jeg frem til!

Velkommen!