Discover More naked girls ebony cheerleader babes shows booty while sharing cock. anal porn www.viet69hd.com

AVLYST/UTSATT – Endret tema – Innlevering til «Hvalfangst-historiens spor sett i nåtid» – utstilling på Active Hotel

TKK er tilbudt ny utstillingsvegger, det er Active Hotel som rydder plass i en fløy hos dem. 30 bilder får vi plass til og vi bruker de samme A3-rammene som fungerte bra på Kilden. Tema er som overskriften viser «Hvalfangsthistoriens spor sett i nåtid»

Hvalfangsten utviklet seg til en stor næring etter 1850 og fikk enorm betydning for både Nøtterøy og Tønsberg. Og flere byer i Vestfold. Og det ganske land. Det er ikke satt krav om kun lokale bilder.

Svend Foyns konstruksjon av harpunkanon og granatharpun ble avgjørende for utviklingen av den moderne hvalfangsten. Han startet med selfangst, men dagboken avslører at det var et annet dyr som ble mannens besettelse. Uansett årsak førte i hvert fall selfangsten i nord til at Svend opparbeidet seg en betydelig formue, og frem til 1863 var det selfangst hvalfangstens far primært drev med. Hvalfangstens far tjente seg rik på selfangst. Og ble deretter betydelig involvert i hvalfangsten. Svend brukte sin store formue til å hjelpe svake i samfunnet. Han bygde arbeiderboliger for ensomme sjømenn som ikke hadde noe sted å komme hjem til og støttet opp og kan sette sitt navn på flere andre bygninger i Tønsberg.

I Sandefjord kjenner vi til Anders Jahre som stiftet Anders Jahres Rederi. Han var i sin tid mest kjent som eier av hvalfangstselskapet Kosmos A/S. Den som leter vil finne mange spor etter hvalfangst i Sandefjord. Man finner nok oss noen store hvaltenner nær sentrum om man vil.

C.A. Larsen var fra Larvik, i alle fall opprinnelig. Carl Anton Larsen var en norsk hvalfanger, sydhavsfarer og oppdager. Han var en mann av optimisme og entusiasme og har betydd mye for byen sin. Kan det være noen spor å finne etter han og hans virke ?

Det er bare å lete etter spor sett i nåtid, dette er bare noen få tips for å starte videre egne undersøkelser. Les godt her, kanskje finner du mange gode spor å jobbe videre med her,

se info på denne link:   www.hvalfangstarkiver.no

Følg tekniske krav som beskrevet under «innleveringer» på hjemmesiden og last inn maks 8  bilder pr deltaker. Husk å ikke beskjære bildet for mye. Vi skal på Active Hotel fylle 23 liggende rammer + 7 stående rammer. Husk å tenke på begge disse formater når du «fanger dine hvaler» til denne utstillingen. Bildet må være fra nåtid. Og det må væe tatt av deltakeren selv.

Innleveringsfrist: søndag 15. april kl 23.59.59. Link  Innlevering                                               

Jury:  Lokal jury, 2 fra Activ Hotel, mulig 2 fra TKK, og mulig 1 person til. Mer presis info kommer.

Hilsen utstillingskomiteen v/Erik Tandberg og Kristin Breivik Flote.

Foto på hjemmesiden:  Erik Tandberg. Tittel:  «Harpunkanon. Ved seilerhytta i Viksfjord, Larvik»