Tips/Brukerveiledning til hjemmesiden 

(for administratorer - vises ikke på hjemmesiden)


ENDRING på sidene 

Sidefarge

Alle sider/evt. nye sider settes med mørk bakgrunn. Dette gjøres ved å trykke på tannhjulet øvert i høyre hjørne på den siden/del av siden som du lager/korrigerer. Velg seksjon bakgrunn til mørk grå (5. valget).

Forsidebilde

Endre bilde på forsiden ved å klikke på bildet og deretter endre. Last opp nytt bilde fra pc, Dra evt. i bildet for å fylle bredden på skjermen. Sett inn navn på fotograf og tittel på bildet. Bildet skal være midtstilt.

Sidepanel

Endring av farge på sidepanel på PC-visning gjøres ved å klikke på tannhjulet ved siden av TKK logo.

Overskrifter

Alle hovedoverskrifter på sidene har TITTEL som font (skrifttype), underoverskrifter har OVERSKRIFT - Begge type BOLD. Tekst skal være type AVSNITT. Alt skal være venstrestilt.

Meny

Menyen viser alle siden som du har laget. Du kan flytte sider ved å dra dem under en annen side og deretter inn mot høyre (da blir det en undermeny). Dersom du vil at en side ikke skal være en undermeny, drar du siden mot venstre. Det er endel skjulte sider som ikke finnes i hovedmenyen, dette for å gjøre siden mer oversiktelig.

Redigering av sider

Klikk på SIDER øverst på skjermbildet til Webnode og velg den siden du ønsker å redigere. Klikk så REDIGER. For å se undersider i menyen må du klikke på den lille pila.

FORSIDE (Blogg/Nyheter) 

Denne kan vi ikke endre navnet på, men den viser den skjulte bloggen (Siste Nytt). Bloggen må ligge der hvis ikke virker ikke forsiden. Webnode krever en blogg. 

Nytt innlegg 

For legge til et nytt blogginnlegg klikk på Blogginlegg øverst på skjermbildet til Webnode og klikk så på +Legg til nytt og skriv inn Tittel på bloginnnlegget.

Klikk på tannhjulet øverst til høyre og endre sidefarge til mørk (5. valget) gjør det samme for bakgrunn til overskriften ved å klikke på tannhjulet ved siden av logo og velge mørk der også. 

Sett inn bilde i blogginnlegget ditt ved å klikke på pila som kommer opp på venstre siden av teksten i selve innlegget. Du får da mulighet til å legge inn bilder som lastes opp fra din PC. Husk at bilder ikke skal være større enn.... Det første bildet du laster opp er det bildet som vises på forsiden. Klikker du deg inn på innlegget vil du se alle bildene. Skal du slette et bildene trykke du på bilde og velger slett. Skal du slette ett av flere bilder, trykke du på bildene og så redigere for deretter å slette et enkelt bilde. 

Endre blogginnlegg

Klikk på Blogginnlegg øverst, velg det innlegget du skal endre og trykk rediger.'

Slette blogginlegg

Dersom du har laget et blogginnlegg som ikke skal publiseres, men slettes gjøres dette ved å klikke på den ligge akret før Blogginnlegget, deretter  trykke SLETT BLOGGINNLEGG.